Što sve znamo o filmu Avengers Endgame?

5,468LIKELajkaj
6,101FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
110SUBSCRIBESUBSCRIBE

Avengers Endgame. Svakim danom smo sve bliže i bliže vrhuncu jedne od najvećih priča modernoga Hollywooda. No to ne znači da je i kraj MCU-a. Film bi trebao okončati veliku priču, ali i upoznati nas s novom generacijom junaka koji će nastaviti očaravati gledatelje diljem svijeta.

S pucketanjem prstiju, zlikovac Thanos dramatično je promijenio Marvel Cinematic Universe, ostavljajući sumnju u budućnost mnogih popularnih likova. Avengers Infinity War završio je s jednim od najvećih cliffhangera svih vremena. Pogledajmo tko sve stoji iza jednog od najočekivanijih MCU filmova do sada.

PREMIJERA FILMA

Film će biti objavljen 26. travnja u SAD-u, a 25. travnja u Velikoj Britaniji. To znači da je datum objavljivanja gotovo točno godinu dana nakon Avengers Infinity War. Braća Russo potvrdili su da je snimanje filma okončano 13. listopada i obilježili su stodnevno odbrojavanje na Twitteru. Ipak, da nas utješe do premijere, Marvel je objavio nove postere likova.

GLUMAČKA POSTAVA I EKIPA IZA KAMERA

Avengers Endgame su režirali braća Joe i Anthony Russo, a napisali su ga Christopher Markus i Stephen McFeely. Alan Silvestri je zaslužan za skladbu u filmu. Budući da su se Infinity War i Endgame snimali u komadu jedan iza drugoga, obožavatelji ne bi trebali očekivati radikalnu promjenu u stilskome pristupu. Međutim, ovaj put možemo očekivati nešto manji broj likova… ili barem mislimo da je to slučaj! Ovoga puta u fokusu su likovi iz prvog Avengers filma – Iron Man (Robert Downey, Jr.), Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Black Widow (Scarlett Johansson), Hulk (Mark Ruffalo) i Hawkeye (Jeremy Renner). Najave su posebno naglašavale Hawkeyea, koji je zamijenio svoj stari kostimirani identitet i postao maskirani osvetnik poznat kao Ronin u stripu.

Avengers Endgame Tehix 3

To ne znači da nećemo vidjeti i novije MCU junake – Ant-Man (Paul Rudd), Okoye (Danai Gurira), Rocket Raccoon (Bradley Cooper), Nebula (Karen Gillan) i War Machine (Don Cheadle). Captain Marvel (Brie Larson) će se vratiti na Zemlju za svoj prvi team-up s ostatkom ekipe. Također očekujte da Thanos (Josh Brolin) ponovno odigra veliku ulogu u priči, iako ne znamo je li on uopće glavni negativac u ovome dijelu.

RADNJA FILMA

S Avengers Endgame, Marvel je još tajnovitiji nego inače. Do te mjere da znamo iznenađujuće malo o radnji ovoga posljednjega nastavka Avengers filmova. Čak je i službeni sažetak veoma kratak. U njemu piše slijedeće: „Teški tijek događaja koje je pokrenuo Thanos izbrisavši polovicu svemira, razbio je redove među Osvetnicima te prisiljava preživjele da uzmu jedan konačan stav u velikome zaključku.”

Znamo da je Endgame izravni produžetak filma Infinity War, koji je završio tako što je Thanos uspio sastaviti Infinity Gauntlet i izbrisati pola života u svemiru. Endgame će se usredotočiti na one koji su preživjeli taj događaj (na Zemlji se sada naziva „The Decimation“) i njihovu borbu  kako bi pronašli način da ponište taj čin kozmičkoga genocida.

Avengers Infinity War - RECENZIJA

To još uvijek ostavlja mnoga pitanja, uključujući koliko je vremena prošlo od događaja iz Infinity War do događaja u Endgame. Kakvu će ulogu Thanos odigrati ovaj put? Ne znamo hoće li Thanos opet biti primarni antagonist priče ili će druga uloga tajanstvenoga zlikovca ispuniti njegovo mjesto. Možda Thanosa uhvati i grižnja savjesti pa odluči pomoći našim junacima.

Čini se da će Quantum Realm odigrati veliku ulogu u priči. Vjeruje se da drži ključ za poništavanje svega što se dogodilo. Najave prikazuju prizore naših junaka kako nose oklopna odijela slična Ant-Manovim, sugerirajući da će se tim upustiti u ovaj čudni, kaotični svijet. Vjerojatno će iskoristiti putovanje kroz vrijeme za promjenu povijesti.

Avengers Endgame Tehix 4

Tony Stark je zarobljen u svemiru i bori se za povratak na Zemlju. Steve Rogers će opet uzeti štit i plašt kapetana Amerike. Hawkeye će postati Ronin, a Bruce Banner će ponovno preuzeti kontrolu nad Hulkom. Međutim, braća Russo su već priznali da su u najavu uključili zavaravajuće snimke, tako da ne možemo reći koja sve iznenađenja Endgame donosi.

USPOSTAVLJANJE FAZE 4 MCU-A

Endgame je vrhunac Marvelove „Infintiy“ sage. Iako će se film usredotočiti na povezivanje svih 22 filma, također će i postaviti temelje za četvrtu fazu MCU-a. Pretpostavlja se da će barem neki od glavnih junaka umrijeti u Endgame, pogotovo kada zvijezde poput Downeya, Evansa i Hemswortha dosegnu kraj svojih Marvel ugovora. Stoga je logično da se Marvel okreće budućnosti. Nakon ovoga filma, studio će se vjerojatno fokusirati na novije likove kao što su Black Panther i Captain Marvel.

Avengers Endgame Tehix 5

Endgame također može poslužiti kao prvi korak u integriranju likova poput X-Men i Fantastic Four koje je Disney nedavno nabavio kupnjom Foxa. Taj posao je bio finaliziran tek u ožujku 2019. godine, tako da obožavatelji ne bi trebali očekivati njihov prikaz u filmu. Ali nemojte se iznenaditi ako jedna od postkreditnih scena aludira na jednu ili obje skupine na isti način kao što je Infinity War postavio pozornicu za Captain Marvel.

NAJNOVIJI ČLANCI

Rast vrijednosti Huaweija: Skok na BrandZ ljestvici

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here