The Batman – sve što znamo o filmu!

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
55SubscribersSubscribe

Batman – Tamni Vitez DC stripova ima dugu povijest u filmskome i televizijskome svijetu i sada se vraća na veliki zaslon u samostalnome filmu The Batman. Film je napisao i režirao Matt Reeves (Planet of the Apes). Sada imamo pogled na samoga Batmana, njegovo odijelo, batmobile i ostale karakteristične stvračice. Film je prvi samostalni film lika nakon kritički uspješne, i za obožavatelje najbolje, Batman trilogije Christophera Nolana.

NOVO MODERNO RAZDOBLJE

Lik Batmana je među nama od 1939. godine i izdržao je brojne adaptacije, promjene i vizije. Prema Jeffreyju Wrightu, koji glumi Jamesa Gordona u filmu, nadolazeći film će mit Batmana prikazati u novome modernome razdoblju. Očekujemo da će ovaj film prikazati klasične likove kao što su The Riddler, Catwoman, The Penguin i mnogi drugi. The Batman Matta Reevesa je svojevrsni „reboot“ serijala za Warner Bros. nakon što je lik Batmana utjelovio Ben Affleck u posljednjim DCEU filmovima.

Batman Tehix 2
IZVOR: IMDb (imdb.com)

Wright je također rekao da jedan način na koji se ovaj Batman razlikuje od drugih jest prijevoz. „Pročitao sam scenarij za Batmobile i rekao sam: Da, to je to! Bruce Wayne je stvorio najbolji „muscle“ automobil koji ste mogli zamisliti i utemeljen je u Gothamu.” Pronalaženje ravnoteže između odavanja počasti klasičnome liku, izdvajanja jedinstvenoga prostora u kanonu toga lika i pokretanja svijeta superjunaka koji se razvija u Warner Bros bit će značajan zadatak. Ako je Wrightov intervju bilo koji pokazatelj, ovaj prikaz grubijega, utemeljenijega Gothama može biti prozor u prošlost koji će gurati DC u budućnost. Kako će to sve izgledati, morat ćemo još malo pričekati.

THE PENGUIN

U rujnu 2019. godine mnogi su izvještavali da je Jonah Hill u razgovorima za tajnu ulogu u novome Batman filmu. No mjesec dana kasnije, glumac je odustao od uloge. Razlog odlaska nije rečen, ali se nagađalo da je glumac bio u razgovorima za ulogu The Riddler ili The Penguin. Nakon nekog vremena, Reeves je našao zamjenu. Colin Farrell je potvrdio da glumi Oswalda Cobblepota, poznatijeg kao The Penguin. Prema izvještajima Farrell će koristiti prostetiku kako bi postigli što bliži izgled izvornoga materijala. Nemojte očekivati veliku ulogu zlikovca jer je i sam Farrell rekao da nema puno vremena u filmu.

Batman Tehix 5
IZVOR: IMDb (imdb.com)

PRODUKCIJA I DATUM PREMIJERE

Warner Bros. je prvotno premijeru zakazao za 25. lipnja 2021. godine. Taj datum je kasnije promijenjen zbog svjetske COVID-19 pandemije na 1. listopada 2021. godine. Zbog pandemije, u ožujku je produkcija filma zaustavljena. Film se sedam tjedana snimao u Ujedinjenome Kraljevstvu prije zabrane. Još nije poznato kada će film nastaviti sa snimanjem, ali sam Reeves je potvrdio da se jedna četvrtina filma snimila kada su se stvari svjetski zakomplicirale.

Batman Tehix 4
IZVOR: IMDb (imdb.com)

ODIJELO I VOZILA

Redatelj Matt Reeves je otkrio izgled Batmobila u ožujku kada je objavio niz fotografija na Twitter.

Ova verzija legendarnoga Batmobilea koji će debitirati u The Batman čini se kao uzemljenija verzija nego što su to nudili prethodni filmovi, više je nalik jakome i snažnome automobilu nego vojnome prijevozu ili futurističkome mlaznome automobilu prošlih filmova. U veljači je viđen kaskader kako nosi novi Batsuit tijekom snimanja u Glasgowu u Škotskoj. Redatelj Matt Reeves izjavio da je ovaj film „noire“ i ako je odijelo bilo koji pokazatelj, stvari postaju malo mračnije.

Video sa seta sugerira da će ovaj Batcycle biti znatno jednostavniji od mašine Christiana Balea u The Dark Knight trilogiji.

SPOREDNE ULOGE

Warner Bros. je u siječnju 2020. objavio službeni popis sporednih likova i glumaca koji ih glume. Andy Serkis glumi Alfreda Pennywortha, Colin Farrel je Oswald „The Penguin“ Cobblepot, Paul Dano je Edward Nashton poznatiji kao briljantni zlikovac The Riddler. U listopadu 2019. Zoe Kravitz je potvrdila da se pridružuje filmu u ulozi Seline Kyle, poznatije kao Catwoman. Velika pomoć Batmanu je i Jim Gordon kojega utjelovljuje Jeffrey Wright (Westworld). Ekipi se također pridružuje i Peter Sarsgaard kao glavni tužitelj Gil Colson, John Turturro kao mafijaški šef Carmine Falcone i Jayme Lawson kao Bella Reál.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.