fbpx

The Grudge – RECENZIJA

5,385FansLike
6,367FollowersFollow
41FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

Radnja filma otkriva nam tajnu uklete kuće koja unutar svojih zidova krije strašnu smrt i užas koji uništava živote svih koji kroče preko praga. Ljudi u ukletoj kući ili poginu, ili polude, ili padnu u stanje katatonije. Koga smrtonosna kletva zarazi – umire, a nova se kletva rađa i poput virusa prenosi na svakoga tko uđe u kuću, u beskrajnom lancu užasa koji postaje sve veći i veći.

Žanr: horor
Godina: 2020.
Redatelj: Nicolas Pesce
Glavne uloge: Betty Gilpin, Andrea Riseborough, William Sadler
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 94 minute
Datum izlaska: 3. siječnja 2020.
U kinima od: 2. siječnja 2020.

Uz strepnju prema ovome filmu, ostao sam ugodno iznenađen. Moram priznati da je ovo odličan horor film koji je obilježio početak 2020. godine, godine u kojoj čekamo jako dobre horor filme poput Halloween Kills koji dolazi krajem 2020. godine.

Glavna glumica, detektivka Muldoon (Andrea Riseborough) počinje istraživati zastarjeli slučaj nakon pronalaska ženske osobe Lorna Moody (Jacki Weaver) u šumi, za koju se ispostavilo da je umrla prije par godina. Zastarjeli slučaj je poveže sa ubojstvom koje se desilo prije par godina gdje majka Fiona Landers (Tara Westwood) ubija svoju kćerku Melindu Landers (Zoe Fish), muža Sam Landersa (Dave Brown) te potom i sebe. Fiona Landers je radila u Japanu i nakon straha, i želje za familijom vraća se u maleni gradić u Pennsylvaniu ne znajući da je sa sobom dovukla i kletvu, koja je kasnije prešla na cijelu obitelj nakon što ih je ubila.

Radnja filma je jako zanimljiva, dok detektivka istražuje slučaj redatelj nas vraća u godine prije i objašnjva nam što se desilo. Tako kroz cijeli film malo gledamo trenutnu situaciju, malo povijest događaja. Za ovaj film sam se odlučio nakon što sam pogledao najavu jer sama najava stavlja jedan plus na cijelu radnju. Uz to što sam ljubitelj horora moram priznati da za početak 2020. godine nisu mogli izabrati bolji horor.

Redatelj i ekipa iz kamera odradili su odličan posao, a koji nebi bio moguć bez savršene glumačke ekipe. Svaka uloga uklopila se u radnju filma, pa je tako uloga detektivke odlično pristala Andrei Riseborough, samohrana majka koja je nedavno ostala bez supruga, koliko god je uništavala ova priča i slučaj toliko ostaje jaka radi svoga sina.

Film se isplati pogledati u kinu, doživljaj koji će ostaviti je odličan. Filmu fale neke stvari, poput kraja koji je ostao pomalo ne razriješen u koliko ne bude nastavka i još nekih stvari koje su se događale tokom filma.

NAJNOVIJI ČLANCI

Huawei predstavio HMS Core 4.0

Huawei je predstavio ažurirani HMS Core 4.0 koji će programerima širom svijeta dati mogućnost za još učinkovitiji razvoj i poslovni uspjeh njihovih aplikacija. Integrirajući...

Što je to AI?

Izraz  „umjetna inteligencija“ je tehnologija koja napreduje više nego ikad i postala je ključni dio tehnološke industrije. Nalazimo je u zdravstvu i vojsci; pomaže ljudima...

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

Huawei, predvodnik u razvoju ključnih tehnologija poput 5G-a i umjetne inteligencije, usmjeren je na razvoj konkretnih rješenja koja korištenjem naprednih tehnologija mogu...

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u...
The Grudge
7

KRATKI PREGLED

Solidno obilježavanje horor žanra u 2020. godini. Savršena priča, odlična glumačka postava uz neke greške koje su možda samo meni ostale u pamćenju, a utjecale su na bolju ocjenu iako i 7 je daleko dobra.
Avatar
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.hr
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here