The Kitchen – RECENZIJA

5,440LIKELajkaj
6,104FOLLOWFOLLOW
33FOLLOWFOLLOW
112SUBSCRIBESUBSCRIBE

The Kitchen je akcijski film u kojem će supruge Irskih mafijaša nakon što oni završe iza rešetaka uzeti stvar u svoje ruke i pokrenuti organizirani kriminal u NewYork četvrti “Hell’s Kitchen”.

The Kitchen - RECENZIJA tehix

Žanr: akcija, drama
Godina: 2019.
Redatelj: Andrea Berloff
Producenti: Michael De Luca, Marcus Viscidi
Glavne uloge: Melissa McCarthy, Tiffany Haddish, Elisabeth Moss, Domhnall Gleeson, James Badge Dale, Brian d’Arcy James
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 103 minute
Datum izlaska: 08. kolovoza 2019.
U kinima od: 22. kolovoza 2019.

Jako zanimljiva priča, i još zanimljivija glumačka postava. Već duže vrijeme nisam pogledao film koji je posvećen ženskoj populaciji i tome da su i one jako sposobne. Priča se vrti oko Kathy Brennan (Melissa McCarthy), Ruby O’Carroll (Tiffany Haddish) i Claire Walsh (Elisabeth Moss) koje je život prisilio da se počnu baviti tim poslom jer su nakon gubitka muževa koji su završili iza rešetaka ostali bez novca. U kratkom periodu su postale glavne za organizirani kriminal u velikom djelu NewYorka.

Glazbena podloga je savršena i moram priznati jedna od boljih u zadnje vrijeme ako gledamo filmove kojima se radnja vriti oko 1970-tih, sve pjesme koje su se koristile bile su iz 1970-tih godina kada se i radnja filma odvijala.

Priča filma je jako zanimljiva, i vidi se veliki potencijal u koliko se bude radilo na nastavku. Na žalost ono što mi se nije svidjelo i vjerujem da će utjecati na ocjenu filma je previše gusta obrada likova, kako glavnih tako i sporednih. Kako sam napisao film ima jako zanimljivu priču ali za osobe koje žele uživati u filmu i ne razbijati glavu poslije filma kao mi filmski kritičari onda dobro razmislite prije odabira. Da se vratim na gustu obradu likova, neke scene nisu opravdane, pa tako kad se u filmu ubije neka osoba došlo je do toga kako se kaže iz vedra neba. Kroz film nismo dobro upoznali sve likove, nismo upoznali njihove probleme koji se vežu kroz nadolazeće scene pa tako dolazi i do male pomutnje u glavi.

The Kitchen - RECENZIJA tehix

Moram li pisati nešto o Melissa McCarthy osim da je i u ovom filmu u ulozi Kathy Brennan napravila još jednu stepenicu ka gore. Njena bogata karijera sama govori da je skoro svaka uloga za nju, pa bila ona akcijska, dramatična ili komedijalna.

Tiffany Haddish svoju ulogu Ruby O’Carroll utjelovila je vrhunski. Filmu je donijela jednu novu sliku, naspram Kathy Brennan i Claire Walsh ona je bila ona koja je držala sve konce, dogovarala velike poslove i brinula se da sve ide po špagu.

Elisabeth Moss je savršena u dramatičnim ulogama kao što je bila i ova Claire Walsh. Od samoga početka je bila povučena i samozatajna. Kasnije se otvorila i postala je malo više neustrašiva ali je i dalje bila ona povučena Claire.

NAJNOVIJI ČLANCI

Huawei omogućuje održiv razvoj digitalne ekonomije u Aziji

Huawei posluje u skladu s načelima otvorenosti, inoviranja, suradnje i dijeljenog uspjeha, i odlučan je u namjeri da svim pojedincima, kućanstvima i organizacijama pruži...

Huawei razvio Super Uplink tehnologiju za još veću brzinu i nižu latenciju 5G mreže

Super Uplink tehnologia povećava performanse od 20% do 60% za promet uzlazne veze u 5G mreži dok se stopa za korisnike povećava dva do...
The Kitchen
8

KRATKI PREGLED

Zanimljiva priča, odlične uloge i jedna od boljih glazbenih podloga. Žao mi je što je film bio previše gust oko opisivanja glumaca, naravno nebi valjalo da su se previše petljali samo u to pa da razvodne cijeli film. Film otvara nova vrata i toplo se nadam da će biti nastavak i da će popraviti gustoću priče koja ostaje u nekim stvarima nejasna.
Avatar
Gabriel Huđanhttps://www.tehix.org
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here