The Old Man & the Gun – RECENZIJA

5,468LIKELajkaj
6,101FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
110SUBSCRIBESUBSCRIBE

The Old Man & the Gun je priča po nevjerojatnom istinitom događaju o sedamdesetogodišnjem kriminalcu koji kao od šale pljačka sve što poželi. Iako je ovaj film izašao još prošle godine, u naša je kina stigao tek prije tjedan dana.

The Old Man & the Gun

Žanr: biografija, kriminalistički, drama
Godina: 2018.
Redatelj: David Lowery
Producenti: James D. Stern, Dawn Ostroff, Jeremy Steckler, Anthony Mastromauro, Bill Holderman, Toby Halbrooks, James M. Johnston, Robert Redford
Glavne uloge: Robert Redford, Casey Affleck, Danny Glover, Tika Sumpter, Tom Waits, Sissy Spacek
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 93 minute
Datum izlaska: 28. rujna 2018.
U kinima od: 07. ožujka 2019.

Film prati zanimljivu biografsku priču, no nažalost priču na taj kalup smo vidjeli nebrojeno puno puta, pa se čini pomalo izlizana. Ponekad je film malo dosadan te sam nekoliko puta odlutao mislima negdje drugo i na tren izgubio fokus na film. Mislim da smo mogli vidjeti malo više akcije, a manje objašnjavanja same priče, što bi film učinilo dosta zanimljvijim.

Jako mi se svidjela muzika koja je pratila film. Dosta scena je bilo popraćeno nekom veselom muzikom baš u stilu 80-ih, što je odgovaralo vremenu u kojem je film smješten. Samo nekoliko scena je pratila malo ozbiljnija i tamnija muzika. Mogu reći da mi je muzička podloga filma pomogla da malo lakše pratiti.

The Old Man & the Gun

Glumački sastav je kvalitetan i po meni najsvijetlija točka ovoga filma. Robert Redford je glumac kojeg mnogi ne znaju po imenu, ali kada ga vide odmah ga prepoznaju. U ovom filmu je bio jako uvjerljiv i žao mi je što ga ne viđamo u više filmova, no razlog tomu su vjerojatno njegove godine. Osim njega još mi se svidjela i Sissy Spacek, koja je činila odličnu popratnu ulogu Robertu Redfordu. Casey Afleck je bio dobar no meni je cijeli film izgledao kao da je umoran i da mu se ne da glumiti. Unatoč tomu dobro je odradio svoj posao kao i ostatak glumaca.

NAJNOVIJI ČLANCI

Rast vrijednosti Huaweija: Skok na BrandZ ljestvici

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju...
The Old Man & the Gun
5

KRATKI PREGLED

Jedan skroz ok film sa pričom koja je imala dobru ideju, ali je u nekim trenutcima bila dosadna i teška za pratiti. Tomu malo pripomaže dobra muzička podloga i glumci. Ako ne znate što gledati u kinu, ovaj film vam neće biti pogreška jer nije gubitak vremena, ali isto tako nije neki film koji ćete dugo pamtiti.
Asim Grgić
Asim Grgićhttps://www.tehix.hr
Veliki fan Marvela i igrica.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here