TOP 5 animea 2019. godine

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
71SubscribersSubscribe

Anime, odnosno Japanska animacija ima prepoznatljiv stil crtanja likova s velikim očima, a često je ozbiljnijeg i ambicioznijeg sadržaja za odrasle. Stotine novih animea izlazi svake godine, tako da može biti teško izdvojiti koje ih zapravo vrijedi pogledati. Mi vam donosimo TOP 5 animea 2019. po vlastitom izboru:

5. The Rising of the Shield Hero

Broj epizoda: 25
Žanr: akcija, avantura, drama, fantazija

Naš junak Watani Naofumi u knjižnici pronalazi knjigu koja ga poziva u drugi svijet. Zadatak mu je da se kao jedan od četvero junaka bori protiv „Valova katastrofe“ kao heroj štita. Uzbuđen avanturom koja ga očekuje, Naofumi kreće sa svojim timom. Međutim, samo nekoliko dana kasnije izdan je te gubi sav novac, dostojanstvo i poštovanje. Ne mogavši više nikome vjerovati, zapošljava robinju po imenu Raphtalia i kreće u borbu s Valovima i svijetom. Hoće li doista pronaći način da preobrati ovu očajnu situaciju?
Stil i animacija su jako lijepi, a korištenje osvjetljenja za postavljanje raspoloženja vrlo je dobro izvedeno. Zapleti na putu glavnog lika da postane heroj nepredvidivi su i intrigantni.


4. Vinland saga

Broj epizoda: 24
Žanr: akcija, avantura, drama

Zanimaju li vas Vikinzi i nordijska mitologija? Želite li fantastično animirane akcijske scene? Odličan razvoj likova i dobro razrađen svijet? Ako je tako, onda trebate pogledati ovaj anime.
Već prva scena ostavlja dojam i uranja vas u priču – od zapanjujućih vizuala do nemilosrdnih i izvanrednih akcijskih scena. Zaplet se temelji na stvarnim povijesnim događajima, a dosad to fantastično opisuje, uz pažljivo stvaranje svijeta i razvoj likova. Anime vrlo dobro prikazuje Vikinge: oni pljačkaju sela i ne oklijevaju ubiti nikoga tko ih pokuša spriječiti u tome, bez obzira tko su; čak i djeca ili starije osobe.


3. Dr. Stone

Broj epizoda: 24
Žanr: znanstvena fantastika, avantura

Radnja se odvija u budućnosti 3.700 godina nakon okamenjivanja čitave civilizacije na Zemlji. Svijet je potpuno promijenjen, a glavni lik Senku, ovo vidi kao priliku, jer je jedan od nekoliko koji su preostali. Naš ludi znanstvenik osvrće se na oživljavanje ljudskog roda snagom ne magije, ne čuda, već znanosti, ali ne dijele svi iste ideale kao on.
Dr. Stone je anime sa zanimljivom radnjom od koje možemo nešto naučiti i potiče istinski interes za znanost. Glavni lik koristi znanost iz stvarnog života za rješavanje sve većih problema i izazova koji dolaze s pokušajem ponovnog pokretanja civilizacije. Razvoj likova je snažan, a animacija predivna. Jedinstveni zaplet, likovi i priča je ono što čini ovi anime uzbudljivim za gledanje i definitivno ga trebate pogledati.


2. The Promised Neverland

Broj epizoda: 12
Žanr: znanstvena fantastika, misterij, horor, psihološki triler

Radnja započinje s Emmom, sretnom djevojkom koja svoje dane provodi zajedno s ostalom siročadi koje smatra svojom obitelji. Sva djeca uživaju u svakodnevnim aktivnostima koje nisu toliko naporne, a uključuju igranje, jedenje ukusne hrane i polaganje opsežnih testova uz potpunu koncentraciju. No to nije obično sirotište iako su djeca koja su tamo odrasla to potpuno zaboravila. Tek nakon što je Emma svjedočila strašnoj istini o namjeni sirotišta, ona i nekoliko drugih siročadi počeli su se pitati o misteriju što se nalazi izvan sirotišta i zidina koje ga okružuju.
Ovo je nevjerojatna adaptacija mange koja kombinira sjajnu glasovnu glumu, napetost, vrhunsku animaciju i određene psihološke elemente trilera kako bi ispričala svoju zadivljujuću priču. Ako volite misterij i psihološke trilere ovaj anime neće razočarati.


1. Demon Slayer

Broj epizoda: 26
Žanr: akcija, demoni, povijesni, natprirodno

Radnja anima definitivno nije nešto što već nismo vidjeli. Započinje s obitelji marljivog dječaka koji živi u malom selu. Obitelj pobije demon dok njega nema kući, a napad preživljava jedino njegova sestra, koja se pretvori u demona. Dječak započinje svoj put ne samo da se osveti demonu koji mu je oduzeo obitelj, već da i izliječi sestru i pretvori je nazad u ljudsko biće.
Tijekom godina smo nailazili na slične crte u radnji drugih animea. Međutim, oni nisu stekli djelić popularnosti koju je Demon Slayer stekao. Anime je pun emocija i ima vrlo simpatičnog glavnog lika, a razvoj likova, animacija i dizajn zvuka su fantastični.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.