fbpx

Top 5 serija koje su završile u 2019.

5,385FansLike
6,367FollowersFollow
41FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

Postoje brojne serije i svake godine ih izlazi sve više. Serije koje zadrže pozornost publike imaju jako veliku gledanost i time dobivaju više sezona koje se znaju protezati nekoliko godina. Donosimo vam listu TOP 5 serija koje smo pratili kroz brojne sezone, a završile su u 2019. godini.

5. Gotham

Žanr: akcija, drama, krimić

Datum izlaska prve epizode: 22. rujna 2014.

Datum izlaska posljednje epizode: 25. travnja 2019.

Broj epizoda: 100

Gotham je američka, kriminalistička, dramska serija koju je razvio Bruno Heller, a producirala ju je Warner Bros. Television. Zasnovana je na likovima iz DC Comics i Batmanovom serijalu, pretežito na James Gordonu i Bruce Wayneu.

Serija prati Jim Gordona, zaposlenika gradske uprave Gotham koji u paru s detektivom Harveyem Bullockom riješava zločine u gradu Gotham. Gothamovo zločinačko podzemlje razvija se nakon ubojstva milijardera Thomas Waynea i njegove supruge Marthe, a njihov sin Bruce postaje siroče i za njega se brine njihov obiteljski batler Alfred Pennyworth. Gordon i Bullock u početku imaju zadatak riješiti misterij vezan za ubojstvo Bruceovih roditelja, a poslije rješavaju ostale zločine u Gothamu.


4. iZombie

Žanr: komična-drama, horor, krimić

Datum izlaska prve epizode: 17. ožujka 2015.

Datum izlaska posljednje epizode: 1. kolovoza 2019.

Broj epizoda: 71

iZombie je američka nadnaravna, dramska serija koju su razvili Rob Thomas i Diane Ruggiero-Wright za The CW. Riječ je o adaptaciji istoimene serije stripova koju su stvorili Chris Roberson i Michael Allred, a DC Comics je objavio pod njihovim Vertigo tiskom.

Medicinska sestra iz Seattlea, Olivia “Liv” Moore pretvorila se u zombija dok je prisustvovala brodskoj zabavi. Na razočaranje i zbunjenost svoje obitelji napušta karijeru i prekida sa zaručnikom. Otkriva da se pretvara u zombija koji ne može racionalno razmišljati, ako na dulje vrijeme ne zadovolji svoj apetit za mozgom. Umjesto da se hrani ubijajući nevine ljude, Liv odluči preuzeti posao u mrtvačnici gdje jede mozak leševa. Liv otkriva da kad god pojede mozak mrtve osobe, privremeno nasljeđuje neke njihove osobine, vještine i sjećanja. Liv odluči iskoristiti ovu novu sposobnost kako bi pomogla policijskom detektivu, Clive Babineauxu da riješi zločine.


3. The Big Bang Theory

Žanr: sitkom

Datum izlaska prve epizode: 24. rujna 2007.

Datum izlaska posljednje epizode: 16. svibnja 2019.

Broj epizoda: 279

The Big Bang Theory je američka serija koju su stvorili Chuck Lorre i Bill Prady, kao izvršni producenti u seriji, zajedno sa Stevenom Molarom, a sva trojica su bili glavni pisci. Serija je snimana pred publikom uživo, a producirali su je Warner Bros. Television i produkcija Chuck Lorre.

Radnja je usredotočena na pet likova koji žive u Pasadeni u Kaliforniji: Leonard Hofstadter i Sheldon Cooper, obojica fizičari iz Caltecha, koji dijele stan; Penny, konobarica i ambiciozna glumica koja živi preko puta njih; i Leonardovih i Sheldonovih genijalnih, socijalno nespretnih prijatelja i suradnika, zrakoplovnog inženjera Howard Wolowitza i astrofizičara Raj Koothrappalia.


2. Orange Is the New Black

Žanr: komična-drama

Datum izlaska prve epizode: 11. srpnja 2013.

Datum izlaska posljednje epizode: 26. srpnja 2019.

Broj epizoda: 91

Orange Is the New Black (skraćeno OITNB) je američka, komično-dramska serija koju je za Netflix kreirala Jenji Kohan. Serija je zasnovana na memoaru Piper Kerman, Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison (2010.), gdje govori o svojim iskustvima u FCI Danbury, saveznom zatvoru minimalne sigurnosti. Seriju su producirali produkcija Tilted u suradnji s Lionsgate Television.

Serija se vrti oko Piper Chapman, žene tridesetih godina koja živi u New Yorku i koja je osuđena na 15 mjeseci u Litchfield Penitentiary, ženskom federalnom zatvoru minimalne sigurnosti u saveznom New Yorku. Chapman je osuđena za prijevoz kovčega punog novca za drogu za svoju djevojku Alex Vause, međunarodnu krijumčarku droge. U zatvoru se Chapman zajedno s ostalim zatvorenicima pokušava nositi sa brojnim, neizbježnim poteškoćama zatvora. U epizodama su često prikazani značajni događaji iz prošlosti zatvorenika i zatvorske straže.


1. Game of Thrones

Game of Thrones Ep 1 Tehix 2

Žanr: fantazija, drama

Datum izlaska prve epizode: 17. travnja 2011.

Datum izlaska posljednje epizode: 19. svibnja 2019.

Broj epizoda: 73

Game of Thrones je američka fantastična, dramska serija koju su kreirali David Benioff i D. B. Weiss za HBO. Napravljena je po adaptaciji romana A Song of Ice and Fire, serijala Georgea R. R. Martina. Serija je i producirana i snimana u Belfastu i drugdje u Velikoj Britaniji. Lokacije snimanja također su uključivale Kanadu, Hrvatsku, Island, Maltu, Maroko i Španjolsku.

Radnja je smještena na izmišljene kontinente Westeros i Essos. Game of Thrones ima nekoliko zapleta i velik broj glumaca te prati nekoliko radnji. Jedna od radnji govori o željeznom prijestolju sedam kraljevstava te prati saveze i sukobe među plemenitim dinastijama koje se natječu za prijestolje ili se bore za neovisnost od njega. Druga se fokusira na posljednjeg potomka svrgnute vladajuće dinastije kraljevstva, koji je protjeran i planira povratak na prijestolje, dok treća radnja priče slijedi Night’s Watch, bratstvo koje brani kraljevstvo protiv borbenih naroda i legendarnih bića Sjevera.

NAJNOVIJI ČLANCI

Huawei predstavio HMS Core 4.0

Huawei je predstavio ažurirani HMS Core 4.0 koji će programerima širom svijeta dati mogućnost za još učinkovitiji razvoj i poslovni uspjeh njihovih aplikacija. Integrirajući...

Što je to AI?

Izraz  „umjetna inteligencija“ je tehnologija koja napreduje više nego ikad i postala je ključni dio tehnološke industrije. Nalazimo je u zdravstvu i vojsci; pomaže ljudima...

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

Huawei, predvodnik u razvoju ključnih tehnologija poput 5G-a i umjetne inteligencije, usmjeren je na razvoj konkretnih rješenja koja korištenjem naprednih tehnologija mogu...

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here