Transformacija banaka: Poslovnice su nezamjenjive, no umjetna inteligencija će ukinuti redove i omogućiti personalizirani pristup

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
56SubscribersSubscribe

Huawei i IDC pokrenuli izradu izvješća o ključnim promjenama s kojima će se suočiti banke uslijed oporavka od krize. Huawei je već razvio niz rješenja koja kroz implementaciju napredne tehnologije smanjuju troškove, povećavaju produktivnost i sigurnost, a klijentima nude ugodnije iskustvo.

Huawei i globalna analitička tvrtka IDC (International Data Corporation) najavili su detaljno izvješće o ključnim promjenama s kojima će se suočiti bankarska industrija uslijed oporavka od krize uzrokovane koronavirusom, kao i izdavanje preporuka na koji način bankama u toj prilagodbi može pomoći tehnologija. Detaljno izvješće će biti objavljeno u kolovozu, a prema IDC-u, sadržavat će pet ključnih faza oporavka koje će utjecati na bankarsku industriju.

IDC i Huawei smatraju da prilagodba banaka mora ići u dva smjera, a za promjene je nužno brže uvođenje moderne tehnologije. Prvi smjer podrazumijeva jačanje digitalne poslovne infrastrukture i podrške za inteligentno predviđanje, a drugi poboljšanje korisničkog iskustva.

Huawei je već razvio niz rješenja koje omogućuju transformaciju financijskih institucija, posebno mreže poslovnica banaka u pametne poslovnice. Implementacijom napredne tehnologije za poslovnice banke mogu smanjiti troškove i povećati produktivnost, povećati sigurnost i klijentima ponuditi mnogo ugodnije iskustvo.

U Huaweiju pritom i dalje smatraju bankarske podružnice nezamjenjivima za klijente. Otvaranje novih računa, savjetovanje te usluge privatnog bankarstva i dalje će se odvijati komunikacijom licem u lice. Uostalom, svaki dolazak u podružnice dodatno povezuje klijente s brendom banke i na taj način utječe na povećanje lojalnosti među korisnicima.

Pritom trendovi pokazuju da bi se buduće poslovnice banaka mogle razvijati u dva smjera: velike poslovnice opremljene vrhunskom tehnologijom (high tech) i šira mreža malih poslovnica. Poslovnice će biti u potpunosti temeljene na tehnologiji. Jedno od postojećih rješenja podrazumijeva opremanje bankarskih poslovnica vrhunskim kamerama sa podržanom umjetnom inteligencijom i tehnologijom prepoznavanja korisnika, zahvaljujući kojima zaposlenici u vrlo kratkom vremenu mogu dobiti sve potrebne informacije o korisniku te mu mogu ponuditi potpuno personaliziranu uslugu. Na taj način se skraćuje vrijeme čekanja i samo iskustvo korisnika u poslovnici.

Huawei ima značajno iskustvo u podržavanju transformacije banaka i financijskih institucija, s obzirom da su kompanijska rješenja implementirana u preko 1600 financijskih institucija diljem svijeta, uključujući 45 od 100 najvećih globalnih banaka. Huawei ima sklopljena strateška partnerstva o razvoju tehnologije sa više od 20 globalnih bankarskih grupacija, osiguravajućih i investicijskih kompanija.

Gabriel Huđanhttps://www.tehix.hr
CEO & Founder Tehix Adria grupe. Ljubitelj starih igrica, svih filmskih žanrova i kriminalističkih serija.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.