Trust GXT 144 REXX – Recenzija

5,297FansLike
6,289FollowersFollow
54FollowersFollow
112SubscribersSubscribe
www.trust.com

Zahvaljujući tvrtki Logista d.o.o. na recenziju nam je stigao Trust GXT 144 REXX ergonomski vertikalni miš. Riječ je o članu Trust Gaming brenda tvrtke Trust International V.B. što ističe njegovu namjenu, a to je dakako gaming.

PAKIRANJE I POPRATNI PAKET

Pakiranje je vrlo jednostavno i prepoznatljivo za Trustove proizvode. Na samoj kutiji ističu se neke važnije specifikacije  i mogućnosti ovoga proizovda. U samoj kutiji dobivamo miš, kratko korisničko uputstvo i GXT naljepnicu.


SPECIFIKACIJE


SENZOR

Senzor je optičkog tipa i ima raspon DPI-a od 250 pa sve do 10000, što možete podešavati po vlastitim preferencijama u softveru koji dolazi uz miš. Polling rate je također podesiv, imate na izboru pet različitih brojki, a to su 125, 250, 500 ili 1000Hz dok je tracking speed 100 ips.


ERGONOMIJA

Vjerojatno i najvažnija kategorija kada je ovaj miš u pitanju jest ergonomija, a ovaj miš ju ima na jednom višem nivou. Prije svega jer je vertikalnog tipa što znači da se vaša ruka neće naprezati, već će biti opuštena tijekom korištenja. Miš je dimenzija 121x78x72 milimetra i ima ukupnu težinu od 98 grama. Biti će odličan za sve osobe s palm tipom gripa. Jedina mana u ergonomiji je nedostatak iste verzija miša, ali za ljevake.


KABEL

Kabel je dužine 180 cm što je dovoljno, a ponekad i previše. Kabel je pleten što znači da se neće lagano oštetiti. Na kraju se naravno nalazi USB 2.0 za povezivanje na računalo.


DIZAJN

GXT REXX je vrlo lijep miš iako na prvu ima vrlo čudan oblik. S vremenom ćete se naviknuti na njegov nesvakidašnji izgled. Osim standardna dva klika (lijevi i desni) tu su kotačić, DPI tipkica te naravno back i forward tipke se unutarnje stranice. RGB osvjetljenje prostire se na 16.8 miliona boja, a vidljivo je na kotačiću, back i forward tipkama i GXT logotipu koji se nalazi na dnu miša.


SOFTVER

Softver je moguće preuzeti preko službene web stranice. Vrlo je jednostavan i sličan onome kojeg smo imali na GXT XIDON mišu. Imamo čak pet profila od kojih svaki možemo prilagođavati. Mijenjati polling rate, DPI, programirati tipke po vlastitim željama. Tu je i mogućnost snimanja makro-a. U softveru se nalaze i postavke za promjenu RGB osvjetljenja.


ZAKLJUČAK

GXT 144 REXX odličan je miš za uredske poslove, programiranje, uređivanje videozapisa i fotografija u gamingu je nešto lošiji iz razloga jer je vertikalan, ali uz određeni period privikavanja postaje u potpunosti normalan i jednostavan kao i svaki drugi miš. Njegova udobnost definitivno je vrijedna njegove cijene i zbog toga osvaja Best Buy i Alpha Silver priznanje.

  • Udobnost
  • RGB
  • Softver
  • Samo za dešnjake
www.trust.com

REVIEW OVERVIEW

Trust GXT 144 REXX
9

KRATKI PREGLED

Trust GXT 144 REXX sjajan je ergonomski miš i topla preporuka svima koji provode duži vremenski period za računalom zbog svoje udobnosti. Osim iznimne udobnosti krasi ga i lijep dizajn uz RGB osvijetljenje što je dodatni plus.
Antonio Grgurićhttp://www.tehix.hr
Ljubitelj RPG igara i GTA serijala. Veliki zaljubljenik u hardver!

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.