Trust GXT 865 ASTA – Recenzija

5,298FansLike
6,289FollowersFollow
53FollowersFollow
112SubscribersSubscribe
www.trust.com

Zahvaljujemo se Logista d.o.o. što su nam uručili Trust GXT 865 ASTA mehaničku tastaturu čiju vam recenziju donosimo u nastavku.

PAKIRANJE I POPRATNI PAKET

Pakiranje je vrlo prepoznatljivo i slično svim ostalim Trustovim proizvodima. U pakiranju se osim same tastature dobiva i kratko uputstvo, GXT naljepnica i alat za vađenje tipki koji ima rezervirano mjesto na stražnjoj strani tipkovnice tako da ga nećete tako lako izgubiti. Sjajno je to rješenje koje bi voljeli vidjeti i na ostalim tipkovnicama.

SPECIFIKACIJE

Tipkovnica je punoga formata što znači da posjeduje i numerički dio. GXT 865 ASTA posjeduje crvene mehaničke prekidače koji nisu oni MX već su iz Trustove proizvodnje. Odlični su za korištenje i ne osjeti se razlika s obzirom na poznate MX modele, a njihova upotreba na ovoj tipkovnici značajno smanjuje cijenu što je dakako i cilj Trusta. Prema specifikacijama navedenima na službenoj stranici, za njihovu aktivaciju potrebna je sila od 45g što je i točno jer zaista ne treba previše sile kako bi pritisnuli određenu tipku. Iako je tastatura koja nam je stigla na recenziju u US formatu, u maloprodaji možete kupiti i onu sa hrvatskim rasporedom tipki. Kabel je duljine 180 cm i pleten je što znači da će biti izdržljiv i neće se previše uvijati. Tastatura je kompatibilna s računalima, ali i s PS4 i XBOX One konzolama, a ja bi je svakako preporučio korisnicima konzola.

DIZAJN

GXT 865 ASTA izrađena je od tvrdo kuhane plastike dok je s gornje strane izrađena od aluminija što dodaje njenoj čvrstoći, ali i izgledu. Tipke su izrađene od dvostrukog sloja plastike što znači da će imati dulji životni vijek i neće se slomiti ukoliko zbog suigrača pokoji put udarite po tastaturi. Naravno kako je riječ o gamerskom proizvodu, obavezno je pozadinsko osvjetljenje koje ovdje, po meni osobno, nije najbolje izvedeno jer umjesto zasebnoga osvjetljenja za svaku tipku Trust se ovdje odlučio za zonsko pozadinsko osvjetljenje što znači da svaki red tipkovnice ima svoju boju. Modove osvjetljenja možete mijenjati pomoću ScrollLock tipke, a ima ih nekoliko koji zaista izgledaju dobro. Na donjoj strani tipkovnice nalaze se 4 gumene stopice koje bi trebale sprječavati klizanje iste, ali to i ne čine baš najbolje. Tu je i kanalica za kabel kroz koju možete provući kabel na lijevu ili desnu strano ovisno o vašoj potrebi.

ZAKLJUČAK

Trust GXT 865 ASTA sjajna je „entry level“ mehanička tastatura jer pruža onaj pravi osjećaj prilikom igranja kao i znatno skuplji modeli, nažalost Trust nije iskoristio priliku da ovaj model učini još boljim s dodavanjem nekih značajki kao što su makro naredbe ili potpuno RGB osvjetljenje.

www.trust.com

REVIEW OVERVIEW

Trust GXT 865 ASTA
8

KRATKI PREGLED

Trust GXT 865 ASTA sjajna je "entry level" mehanička tastatura jer pruža onaj pravi osjećaj mehaničkih tastaturi. Nažalost Trust je propustio priliku da napravi izvanrednu tastaturu zbog RGB osvjetljenja.
Antonio Grgurićhttp://www.tehix.hr
Ljubitelj RPG igara i GTA serijala. Veliki zaljubljenik u hardver!

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.