TRUST GXT 940 XIDON – RECENZIJA

5,324FansLike
6,353FollowersFollow
56FollowersFollow
112SubscribersSubscribe
www.trust.com

Zahvaljujući suradnji s jednim od svjetskih proizvođača gaming opreme, Trustom, kojeg u Hrvatskoj zastupa tvrtka Logista d.o.o. na test nam je stigao gamerski USB miš GXT 940 XIDON.

PAKIRANJE I POPRATNI PAKET

GXT 940 XIDON stiže u prepoznatljivom crnom pakiranju za sve trustove proizvode. Na samoj kutiji s prednje strane vidimo izgled miša te neke od specifikacija. Jasno je naznačen njegov puni RGB o kojem ćemo nešto kasnije. Na pozadini možemo vidjeti nešto više specifikacija o samome proizvodu. Osim samoga miša pakiranje sadrži i svojevrsni jamstveni list te GXT logo u vidu naljepnice.


SPECIFIKACIJE

SENZOR

Miš posjeduje poznati Pixartov PMW3325 senzor koji ima raspon dpi-a od 200 pa sve do 10000 dok je polling rate moguće podesiti na 125, 250, 500 ili 1000 Hz koji su podesivi u sklopu softvera. Akceleracija mu iznosi 20 G, a tracking 100 ips.


ERGONOMIJA

Miš je dimenzija 41.5 x 73.5 x 124.5 mm te je pogodan za sve osobe koje koriste palm i finger tip držanja miša. Osobno je korišten u tipu držanja koji je između claw i finger tipa i odlično je prijao u igri. Nažalost miš je izrađen samo za dešnjake, ali nismo ni očekivali od ovoga miša ništa drugačije. Težina mu iznosi 90 g.


KABEL

Kabel je dug 180cm i prekriven je zaštitnim slojem konca. Kabel posjeduje i feritnu jezgru te čičak traka za kraćivanje kabel ukoliko vam nije potrebna puna dužina.


DIZAJN

Miš je vrlo lijepog i atraktivnog dizajna i odmah na prvi pogled vidi se da je riječ o gamerskom proizvodu. Kompletan miš izrađen je od kvalitetne tvrdo kuhane plastike te niti u jednom trenutku nema neželjenog pucketanja iste. Na lijevoj strani nalazi se odmorište za palac koje ima gumirani sloj kako vam palac ne bi klizao prilikom igranja. Miš ima ukupno 8 tipki od kojih su tu naravno lijevi i desni klik, klizač, bočne tipke na lijevoj strani, dvije tipke za promjenu DPI-a te jedna na donjoj strani miša za promjenu polling rate-a. Na podnožju također nalaze se tri velike teflonske trake koje omogućuju bolje klizanje po površini.


SOFTVER

Iako je uređaj u potpunosti „plug & play“ posjeduje vlastiti sofver koji je moguće preuzeti s službene Trust stranice. U softveru je moguće podešavati RGB efekte te mijenjati DPI kao i polling rate. Mogu se prilagođavati parametri kao što su brzina skrolanja kao i osjetljivost miša. Tu možete također raditi i marko funkcije koje možete pohraniti u profilima koje možete i sami izraditi. Softver je vrlo jednostavan i intuitivan te će i nekome kome je ovo prvi susret s takvim biti vrlo jednostavan.


RGB

RGB osvjetljenje prostire se po bočnim stranama, kotačić i GXT logo. RGB na kotačiću i bočnim stranama izveden je pomoću adresibilnog RGB-a i pruža predivne efekte s prikazom od 16.8 miliona boja. Imamo 11 različitih efekata odnosno 12 računamo li i onaj u kojemu RGB ne radi. Neki od efekata koje imamo su klasični rainbow, statični, neon, treperenje itd. Uz efekte može se mijenjati boja istoga kao i brzina i smjer kretanja boja. RGB osvjetljenje logotipa je osmišljeno na način da se mijenja s obzirom na DPI te može biti u crvenoj, zelenoj, plavoj, svijetlo plavoj, ružičastoj ili bijeloj boji te naravno možete ga i isključiti.


ZAKLJUČAK

S obzirom na sve navedeno te na osjećaj koji smo dobili prilikom dugotrajnog testiranja ovog miša u igrama, ali i u drugim primjenama kao što su uredski poslovi koje svakodnevno obavljamo, ovaj miš pokazao se kao dobra kupovina po preporučenoj maloprodajnoj cijeni koja iznosi 239 kuna odnosno 32 eura i uz dvije godine garancije. GXT 940 XIDON je zato zaslužio naše Best buy te Alpha Silver priznanje.

  • PixArt PWM3325 senzor
  • RGB
  • Završna obrada
  • Softver
  • Samo za dešnjake
www.trust.com
Trust GTX 940 XIDON
9

KRATKI PREGLED

Trust GXT 940 XIDON je gaming miš koji nas je svojim omjerom uloženog i dobivenog zaintrigirao jer za 239 kuna dobijamo vrhunski proizvod. Visoka završna obrada, atraktivan dizajn i dobra sofverska podrška rezultirali su dodjelom našeg Best buy i Alpha Silver priznanja.
Antonio Grgurićhttp://www.tehix.hr
Ljubitelj RPG igara i GTA serijala. Veliki zaljubljenik u hardver!

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.