Umro je Peter Mayhew koji je utjelovio voljenoga lika Chewbaccu

5,447LIKELajkaj
6,104FOLLOWFOLLOW
36FOLLOWFOLLOW
112SUBSCRIBESUBSCRIBE

Smrt Petera Mayhewa, koji je igrao Chewbaccu u originalnoj Star Wars trilogiji, priopćila je njegova obitelj na Twitteru. Imao je 74 godine. Mayhew je umro 30. travnja u svome domu u sjevernome Teksasu okružen svojom obitelji, navodi se u priopćenju na Twitteru. Za sobom je ostavio svoju ženu Angie Mayhew i njihovo troje djece.

Igrao je lik Chewbacce u originalnoj trilogiji i u Episode 3 prequel trilogije te se pojavio u Star Wars The Force Awakens.

Vratio se iz kolica kako bi još jednom prikazao Chewbaccu u Star Wars The Force Awakens. On je stavio svoje srce i dušu u tu ulogu … Odnosi koji su tada počeli prerasli su u prijatelje i obitelj koje je volio desetljećima.

Peter Mayhew Tehix 5

Obitelj će održati pogreb 29. lipnja, a početkom prosinca 2019. godine, u Los Angelesu će se održati memorial za ljubitelje Chewbacce na Empire Con LA. Obitelj je zamolila obožavatelje i voljene da doniraju u Mayhewu zakladau u zamjenu za cvijeće ili darove. Mark Hamill, koji je igrao Lukea Skywalkera, odao je počast Mayhewu na Twitteru, rekavši da je on „najnježniji od divova“ te „veliki čovjek s još većim srcem koji me uvijek uspio nasmijati. Ja sam bolji čovjek jer sam ga poznavao“, rekao je Hamill.

Peter Mayhew Tehix 4

KARIJERA

Mayhew je bio nepoznati glumac koji je radio u bolnici kada su ga zaposlili za ulogu Chewbacce u prvom Star Wars filmu New Hope 1977. godine. Visok 2 metra i 18 centimetara, djelomično su ga zaposlili samo zato što je bio viši od Davida Prowsea, glumca koji je utjelovio lik Darth Vadera. Ljubimac obožavatelja, ponovno je odigrao ulogu u Empire Strikes Back i Return of the Jedi. Također se pojavio i u dva filma nove generacije – Revenge of the Sith i The Force Awakens. Mayhewjeva je uloga bila pretežno fizička. Karakteristične jecaje lika umjesto njega napravio je dizajner zvuka Ben Burtt.

Peter Mayhew Tehix 2

Ipak, usprkos šminkanju i kostimima, Mayhew je uspio donijeti izražajnu suptilnost liku koji je rezonirala s publikom. Mayhewjevo zdravlje se pogoršalo posljednjih godina, što je kulminiralo operacijom kralježnice u srpnju prošle godine. Košarkaš Joonas Suotamo (koji je visok 210 centimetara) preuzeo je ulogu Chewbacce u novijim epizodama te podijelivši ulogu s Mayhewom u The Force Awakens. Mnogobrojni glumci i javne osobe odali su počast Mayhewu na društvenim medijima.

NAJNOVIJI ČLANCI

Sve novosti sa najvećeg gaming sajma Gamescom 2019

Završio je najveći gaming sajam pod nazivom Gamescom 2019. Počeo je 20.08. u Keln gradu u Njemačkoj, a završio je 24.08. U nastavku članka...

Huawei pokrenuo novi forum za fanove i korisnike!

Korisnici Huaweijevih uređaja odsad mogu na novom mjestu pronaći sve relevantne informacije i savjete vezane uz njihove Huawei telefone i pametne dodatke na novom...

U trendu su Huawei ljetni hitovi – kojeg ćeš ti izabrati?

Huawei te poziva da uživaš u ljetu uz najbolje i najkvalitetnije proizvode. Upravo zato, korisnici koji kupe Huawei P30 lite ili Huawei P Smart...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here