Umro je Peter Mayhew koji je utjelovio voljenoga lika Chewbaccu

5,472LIKELajkaj
4,570FOLLOWFOLLOW
34FOLLOWFOLLOW
111SUBSCRIBESUBSCRIBE

Smrt Petera Mayhewa, koji je igrao Chewbaccu u originalnoj Star Wars trilogiji, priopćila je njegova obitelj na Twitteru. Imao je 74 godine. Mayhew je umro 30. travnja u svome domu u sjevernome Teksasu okružen svojom obitelji, navodi se u priopćenju na Twitteru. Za sobom je ostavio svoju ženu Angie Mayhew i njihovo troje djece.

Igrao je lik Chewbacce u originalnoj trilogiji i u Episode 3 prequel trilogije te se pojavio u Star Wars The Force Awakens.

Vratio se iz kolica kako bi još jednom prikazao Chewbaccu u Star Wars The Force Awakens. On je stavio svoje srce i dušu u tu ulogu … Odnosi koji su tada počeli prerasli su u prijatelje i obitelj koje je volio desetljećima.

Peter Mayhew Tehix 5

Obitelj će održati pogreb 29. lipnja, a početkom prosinca 2019. godine, u Los Angelesu će se održati memorial za ljubitelje Chewbacce na Empire Con LA. Obitelj je zamolila obožavatelje i voljene da doniraju u Mayhewu zakladau u zamjenu za cvijeće ili darove. Mark Hamill, koji je igrao Lukea Skywalkera, odao je počast Mayhewu na Twitteru, rekavši da je on „najnježniji od divova“ te „veliki čovjek s još većim srcem koji me uvijek uspio nasmijati. Ja sam bolji čovjek jer sam ga poznavao“, rekao je Hamill.

Peter Mayhew Tehix 4

KARIJERA

Mayhew je bio nepoznati glumac koji je radio u bolnici kada su ga zaposlili za ulogu Chewbacce u prvom Star Wars filmu New Hope 1977. godine. Visok 2 metra i 18 centimetara, djelomično su ga zaposlili samo zato što je bio viši od Davida Prowsea, glumca koji je utjelovio lik Darth Vadera. Ljubimac obožavatelja, ponovno je odigrao ulogu u Empire Strikes Back i Return of the Jedi. Također se pojavio i u dva filma nove generacije – Revenge of the Sith i The Force Awakens. Mayhewjeva je uloga bila pretežno fizička. Karakteristične jecaje lika umjesto njega napravio je dizajner zvuka Ben Burtt.

Peter Mayhew Tehix 2

Ipak, usprkos šminkanju i kostimima, Mayhew je uspio donijeti izražajnu suptilnost liku koji je rezonirala s publikom. Mayhewjevo zdravlje se pogoršalo posljednjih godina, što je kulminiralo operacijom kralježnice u srpnju prošle godine. Košarkaš Joonas Suotamo (koji je visok 210 centimetara) preuzeo je ulogu Chewbacce u novijim epizodama te podijelivši ulogu s Mayhewom u The Force Awakens. Mnogobrojni glumci i javne osobe odali su počast Mayhewu na društvenim medijima.

NAJNOVIJI ČLANCI

19 puta brže učitavanje igrica dolazi na PlayStation 5 konzoli

Sony je odlučio otkriti posebnosti novog hardvera koji će koristiti sljedeće PlayStation konzole. Novu vrstu hardvera predstavili su za portal Wired, pa smo tako...

Prošlo je 12 godina otkako je Marija Šerifović sa pjesmom MOLITVA pobijedila na Euroviziji

Prošlo je 12 godina otkako je Srbija odnijela pobjedu na Euroviziji 2007. godine sa pjesmom MOLITVA koju je izvela jedna od najpoznatijih ženskih glasova...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here