fbpx

Umro je Peter Mayhew koji je utjelovio voljenoga lika Chewbaccu

5,417FansLike
6,367FollowersFollow
38FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

Smrt Petera Mayhewa, koji je igrao Chewbaccu u originalnoj Star Wars trilogiji, priopćila je njegova obitelj na Twitteru. Imao je 74 godine. Mayhew je umro 30. travnja u svome domu u sjevernome Teksasu okružen svojom obitelji, navodi se u priopćenju na Twitteru. Za sobom je ostavio svoju ženu Angie Mayhew i njihovo troje djece.

Igrao je lik Chewbacce u originalnoj trilogiji i u Episode 3 prequel trilogije te se pojavio u Star Wars The Force Awakens.

Vratio se iz kolica kako bi još jednom prikazao Chewbaccu u Star Wars The Force Awakens. On je stavio svoje srce i dušu u tu ulogu … Odnosi koji su tada počeli prerasli su u prijatelje i obitelj koje je volio desetljećima.

Peter Mayhew Tehix 5

Obitelj će održati pogreb 29. lipnja, a početkom prosinca 2019. godine, u Los Angelesu će se održati memorial za ljubitelje Chewbacce na Empire Con LA. Obitelj je zamolila obožavatelje i voljene da doniraju u Mayhewu zakladau u zamjenu za cvijeće ili darove. Mark Hamill, koji je igrao Lukea Skywalkera, odao je počast Mayhewu na Twitteru, rekavši da je on „najnježniji od divova“ te „veliki čovjek s još većim srcem koji me uvijek uspio nasmijati. Ja sam bolji čovjek jer sam ga poznavao“, rekao je Hamill.

Peter Mayhew Tehix 4

KARIJERA

Mayhew je bio nepoznati glumac koji je radio u bolnici kada su ga zaposlili za ulogu Chewbacce u prvom Star Wars filmu New Hope 1977. godine. Visok 2 metra i 18 centimetara, djelomično su ga zaposlili samo zato što je bio viši od Davida Prowsea, glumca koji je utjelovio lik Darth Vadera. Ljubimac obožavatelja, ponovno je odigrao ulogu u Empire Strikes Back i Return of the Jedi. Također se pojavio i u dva filma nove generacije – Revenge of the Sith i The Force Awakens. Mayhewjeva je uloga bila pretežno fizička. Karakteristične jecaje lika umjesto njega napravio je dizajner zvuka Ben Burtt.

Peter Mayhew Tehix 2

Ipak, usprkos šminkanju i kostimima, Mayhew je uspio donijeti izražajnu suptilnost liku koji je rezonirala s publikom. Mayhewjevo zdravlje se pogoršalo posljednjih godina, što je kulminiralo operacijom kralježnice u srpnju prošle godine. Košarkaš Joonas Suotamo (koji je visok 210 centimetara) preuzeo je ulogu Chewbacce u novijim epizodama te podijelivši ulogu s Mayhewom u The Force Awakens. Mnogobrojni glumci i javne osobe odali su počast Mayhewu na društvenim medijima.

NAJNOVIJI ČLANCI

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Sve više kompanija svjedoči pozitivnom utjecaju metodologije koja se najprije pojavila u IT industriji, a sudionici Digital Shapers konferencije moći će...

Originalna postava filma Ghostbusters se vraća u novom nastavku

Originalna postava Ghostbusters-a se vraća u novom nastavku.

Call of Duty: Modern Warfare dobio nove mape i novi game mod

Call of Duty: Modern Warfare, reboot istoimene igre iz 2007. godine  izašao je prije dva tjedna, a Infinity Ward već izbacuje nove mape za...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here