fbpx

Vino, pjesma i vitezi – noć prije Velike Bitke u Igri Prijestolja

5,402FansLike
6,367FollowersFollow
43FollowersFollow
111SubscribersSubscribe

Druga epizoda serije Game of Thrones ponudila je još jednu veliku epizodu ove nedjelje. Posljednji trenutci naših junaka bili su puni „bittersweet“ trenutaka jer znate da je ovo zadnji put kada ih vidimo sve skupa, žive i zdrave. Kao i u članku o prvoj epizodi, upozoravam na spoilere, stoga čitajte na vlastiti rizik. Krenimo!

Game of Thrones se ovaj tjedan usredotočio isključivo na Winterfell, a čak ni trenutak nije bio pošteđen za Cersei (Lena Headey) i King’s Landing. Kao i prošli tjedan, cijeli je sat bio posvećen razvoju likova i interakciji, a ne akciji. Jedina akcija bila je Gendry (Joe Dempsie) i Arya (Maisie Williams), što je čudno jer još uvijek mislim na Aryu kao malu djevojčicu.

DIVOVI I VITEZOVI

Prava zvijezda jučerašnje epizode bio je Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju) koji služi kao prijeko potreban humoristični odušak. Svaka stvar koju je rekao nasmijala me do suza, ali posebno priča o tome kako je dobio ime „Giantsbane“. Izgleda da je ubio diva kad je imao deset godina, a onda uskočio u krevet s njegovom ženom koja ga je dojila sljedeća tri mjeseca. Zbog toga je tako jak. Tko bi rekao?

Game of Thrones Ep 2 Tehix 5

Tormund sjedi oko vatre s preživjelim likovima: Tyrion (Peter Dinklage), Jaime (Nikolaj Coster-Waldau), Brienne (Gwendoline Christie), Podrick (Daniel Portman) i Davos Seaworth (Liam Cunningham). Tyrion toči svima vino i komentira kako je zabavno to što se gotovo svatko u sobi borio protiv Starka u jednom trenutku, a sada su svi ovdje i brane taj isti dvorac (i svijet živih, naravno). Razgovor se okreće na Brienne i kako ona nije pravi vitez. Što dovodi do jedne od najljepših scena u cijeloj seriji. Jaime kaže Brienne da klekne i započne recitirati viteške riječi. Više nije Lady Brienne, sada je vitez – Ser Brienne. Ono što je počelo kao šala ubrzo se pretvara u jedan od najmoćnijih trenutaka koje smo vidjeli u Game of Thrones. U Brienneinim očima pojavile su se suze, dok je Jaime izgovarao te riječi, iskreno, u mojima također. Kada je Jaime završio, Brienne daje najveći osmijeh koji sam ikada vidjela na njezinu licu. Smrt dolazi na vrata Winterfella , ali Brienne je najsretnija što je ikad bila u svom životu. Tako i treba!

Game of Thrones Ep 2 Tehix 3

SANSA I DANY

U ovoj epizodi, vidimo mali pomak u odnosu Sanse i Dany. Po savjetu svoga vjernoga Joraha, Dany odluči porazgovarati sa Sansom nasamo. Ono što dobijemo je odličan dijalog dviju veoma snažnih žena koje su prošle mnogo toga. Dany prizna svoju ljubav prema Jonu i čak se osjeti taj pomak ka pozitivnome u njihovome odnosu. No, onda Sansa zahladi malo odnos s pitanjem što će se dogoditi sa Sjeverom nakon što Dany zauzme prijestolje. Dany je jasno pokazala što se događa ljudima koji je ne priznaju kao kraljicu. Sansa je u potpunome pravu tražiti autonomnost Sjevera s obzirom što je sve obitelj Stark pretrpjela i žrtvovala. No Dany neće tako lako odustati.

Game of Thrones Ep 2 Tehix 2

AEGON TARGARYEN

Napokon je došao i taj trenutak. Nakon prve epizode, nadala sam se da Jon neće čekati finale serije kako bi rekao istinu. Cijelu epizodu ju je izbjegavao i već kada sam pomislila da joj neće reći, Dany ga je stjerala u kut u obiteljskoj kripti. Ono što me zabrinjava jest njena prvotna reakcija. Nije se zabrinula što joj je Jon nećak, već joj je prva misao pala na činjenicu da je on jedini muški nasljednik Targaryen loze što znači da ima veće pravo od nje na prijestolje.

Game of Thrones Ep 2 Tehix 4

Možda je sada to romantik u meni, ali nekako sam očekivala da će prvo biti zgrožena činjenicom da se zaljubila u svoga nećaka pa da će nakon toga shvatiti cijelu priču o nasljedstvu. Po svemu do sada, Sam je bio u pravu. Dany voli moć. Jesam li u pravu, vidjet ćemo u nadolazećim tjednima. Jon, ili ako baš želite Aegon, i Dany nemaju vremena za svađu. Rogovi bitke se čuju i naši junaci idu na svoja mjesta. U daljini, u mraku i snijegu, stigla je vojska mrtvih. Sljedećega tjedna budite spremni na vrlo veliku, vrlo intenzivnu bitku za sam opstanak čovječanstva.

ZAKLJUČAK

Epizoda mi je prebrzo prošla baš zbog melankoličnih i emocionalnih trenutaka. Točno se vidi da su htjeli zaokružiti priču svakog lika u seriji i dati nam osjećaj finalnosti. Ako vam se i ne svidi kraj serije, druga epizoda vam može poslužiti kao alternativni kraj. Svaki lik je došao do vrhunca svoga razvoja i sve što im je sada preostalo jest uništiti mrtvace. Hoće li ih Night King uništiti sve ili će naši junaci pobijediti? Nadam se da će zaustaviti gada, a da ćemo u posljednjim trima epizodama vidjeti što će se točno dogoditi s prijestoljem. Treća epizoda će se emitirati s nedjelje 28.4. na ponedjeljak u tri sata ujutro i trajati će sat i 22 minute.

NAJNOVIJI ČLANCI

Dobitnici The Game Awards 2019 nagrada

The Game Awards 2019 dodjele nagrada održale su se ovog četvrtka u Los Angelesu slaveći najbolje igre 2019. godine. Ispod smo izdvojili dobitnike iz...

Preminuo René Auberjonois

Poznati holivudski glumac i pjevač René Auberjonois preminuo je u nedjelju 8. prosinca u svojoj kući u Los Angelesu od metastaze karcinoma...

Intervju sa Ivanom Ilicem poznatijim kao GUH Saiyan

Bliži nam se kraj 2019. godine, a za vas smo pripremili jedan specijalni intervju sa Ivanom Ilicem svima poznatiji po nadimku GUH...

Nikada nisu odustali i napisali su moćnu priču: U invalidskim kolicima osvajaju Himalaju

Ostanak kod kuće nije bila opcija. Bartosz Mrozek i Michał Woroch, istraživači u invalidskim kolicima, dokazali su kako za njih ograničenja ne postoje. Sljedeće...

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

OBJAVI KOMENTAR