fbpx

Wizard101 – Recenzija

5,353FansLike
6,612FollowersFollow
43FollowersFollow
112SubscribersSubscribe

PRIČA

Početak priče. igre Wizard101 se odvija u Gradu Čarobnjaka gdje profesor škole smrti Malistaire biva korumpiran i želi uništiti čitav Spiral u kojem se nalazi 17 svjetova. Naš cilj je zaustaviti ga u tome ali se on uvijek nalazi korak ispred nas. Prilikom njegovog uništenja priča je trebala završiti ali su igrači htjeli još pa je tako kompanija Kingsisle odlučila dati traženo. Igra je u pogonu već 11 godina i još uvijek se ne vide nikakvi znakovi gašenja servera i prekidanja updateovao.

Praćenje glavnih zadataka u igri donosi Vam više iskustva koje pomaže da Vaš čarobnjak ili čarobnica budu jači, nauče nove magije i postaju otporniji na određenu vrstu napada. ispunjavanjem sporednih zadataka možete zaraditi brojnu novu opremu.

Wizard101 recenzija tehix part 2

Možete izabrati koju školu ćete pohađati u Gradu Čarobnjaka. Škole koje možete odabrati su oluja, vatra, led, smrt, život, vaga i mit. Svaka ima svoje prednosti i nedostatke. na Vama je da odlučite koju školu biste rado htjeli igrati.

U igri možete imati ljubimca koji Vam pomaže u borbama, podiže Vaš napad ili obranu ovisi za koji element igrate i ovisi kojeg je elementa Vaš ljubimac. Da bi ste ojačali svog ljubimca morate s njim igrati igre za ljubimce koje Vašem ljubimcu podižu level i time ga jačaju.

U ovoj igri se možete baviti botanikom. Uzgajanjem čudnovatih biljaka u Gradu čarobnjaka Vam može donijeti mnoge nagrade kao što su hrana za vašeg ljubimca i karte koje možete iskoristiti u borbama.

Možete se baviti i ribolovom gdje svaki svijet ima posebne vrste riba i gdje je Vaš zadatak otkriti koje sve vrste i elementi riba postoje u Wizard101.


GRAFIKA

Kako Kingsisle kao tvrtka nema dovoljno radnika i uz Wizard101 imaju još i igre poput Pirate101, Animal Cove i Everclicker, grafika malo zaostaje. Iako su 2019 odlučili grafički popraviti glavni svijet u spiralu, Grad Čarobnjaka, to isto nisu uradili za ostale svjetove, kako i sami navode, da trenutno zapošljavaju i da imaju velike planove za 2020. godinu što se odnosi na Wizard101. U igri također imate opciju vraćanja grafike još od davne 2008. godine kao Classic mode opcija u postavkama.


KONTROLE I MEHANIKA

Upravljate svojim čarobnjakom ili čarobnicom pomoću strelica na tastaturi, a možete se koristiti i W, A, S, D tipkama. Tipka space služi da Vaš avatar može skočiti iako u igri ne postoji određeno mjesto na koje možete skočiti jer je sve povezano mostovima, stablima koje prelaze preko prepreke tako da ta tipka jedino služi ako imate određen skin ili mount koji proizvodi specijalne efekte prilikom skoka. Ulaskom u borbu lijevim klikom miša odabirete čaroliju koju čete izvesti(to može biti napadačka i obrambena čarolija, čarolija povećanja Vašeg napada i čarolija spuštanja obrane ili napada protivničkog igrača ili NPC-a), desnim klikom miša možete izbaciti određene karte ili kartu iz špila i u slijedećoj rundi vam dolazi nove karte na korištenje.

Wizard101 recenzija tehix part 3

Igra nije zahtjevna i može se igrati gotovo na svakom računalu. Sadrži također i tri usluge dopisivanja.Menu chat koji je namijenjen uglavnom djeci i sastoji se od već napisanih riječi koje osoba može koristiti u igri kao sredstvo dopisivanja, Text chat kojeg mogu koristiti djeca od 13 do 18 godina i dozvoljava osobi da se slobodno dopisuje sa drugim igračima ali uz iznimku korištenja brojeva, vlastitih imena, imena ulica i nazive društvenih mreža (poput facebook, instagram, whats app…) i Open chat koji dozvoljava još slobodniju komunikaciju ali dalje zabranjuje razmjenu privatnih informacija, poput recimo vlastitog imena i prezimena.


TEHNIČKI PREGLED (Bugovi)

Bugovi za Wizard101 su bili nepoznanica do zadnjeg updatea koji je donio neke male bugove. jedan od bugova je taj da Vam suborac u bitci postane minijaturan ili da se zamrzne i ne radi nikakve kretnje prilikom izvođenja magije.

  • Nije zahtjevna igrica
  • Jako zabavan i bogat sadržaj unutar igre
  • Igra je jako kooperativna sa jako zabavnim PvP-om
  • Odlično razrađena strategija, zahtjeva unaprijed planiranu obranu i napade
  • Sigurna za Vas i Vaše dijete zbog ograničene komunikacije između igrača
  • Prvi svijet je besplatan ostali svjetovi se plaćaju
  • Sitni bugovi koji ponekad idu na živce
  • Grafika ne prati današnje standarde
  • Zbog filtriranja riječi, komunikacija nije potpuno slobodna

Želite li pobijediti zlog čarobnjaka smrti? Zavirite u svijet Wizard101 i iskoristite sve mogućnosti koje Vam ova igra pruža.

Wizard101
8

KRATKI PREGLED

Igra ima super razrađenu priču i jako dobro povezane svjetove najviše mi ne odgovara što je grafika pomalo zastarjela i komunikacija između suboraca je ograničena.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here