VIŠE

  Zajednički prema ljepšem i čišćem planetu – od sada i Samsung Neo QLED televizori dolaze u eko pakiranju

  5,334FansLike
  6,413FollowersFollow
  46FollowersFollow
  329SubscribersSubscribe

  Jeste li znali da svake godine samo 17% od 50 milijuna tona elektronskih uređaja u otpadu završi na reciklaži? Preostalih 83% ostane na nekom od odlagališta, obalama rijeka te u morima ili oceanima. Također, procjenjuje se da će količina elektroničkog otpada do 2030. godine doseći čak 74 milijuna godišnje, što je svjetske proizvođače natjeralo na promjenu proizvodnih procesa s ciljem smanjenja štetnog otpada. Također, u javnosti se sve više priča o utjecaju kartonskih kutija na životnu sredinu koje se najviše koriste upravo za pakiranje elektroničkih uređaja, odnosno utjecaja ovog materijala ukoliko se pravilno ne reciklira.

  S time na umu, tvrtka Samsung Electronics je prošle godine predstavila inovativno ekološko pakiranje za pojedine modele televizora, koje je sada prisutno i među najnovijom Neo QLED serijom za 2021. godinu. Dizajnirano od recikliranog valovitog kartona, ovo pakiranje ne samo da prilikom proizvodnje ne doprinosi zagađenju životne sredine, već ima i višestruku praktičku i estetsku primjenu. Tako se kutije novih Samsung Neo QLED televizora mogu s lakoćom pretvoriti u kartonsku kućicu za kućne ljubimce, policu za knjige i cvijeće ili pak stalak za uredski materijal.

  Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja, Samsung želi motivirati korisnike da se okrenu kreativnim i održivim rješenjima pokretanjem Small World kampanje u suradnji s nizozemskim umjetnikom poznatijim kao Papersmith. Tom suradnjom stvorena je posebna kartonska kolekcija gdje Samsung svojim dizajnom pakiranja daruje novi život u obliku dekorativnih maketa zgrada, životinja i biljaka. Pored toga, korisnici širom svijeta imaju priliku pridružiti se ovom projektu preuzimajući dvanaest besplatnih modela s likovima iz Small World kampanje, pritom dijeleći ih na društvenim mrežama uz hashtag #ReimagineABetterPlanet.

  Posvećenost tvrtke Samsung prema podizanju svijesti o zaštiti okoliša seže mnogo dalje od ekoloških pakiranja proizvoda. Razvojni timovi zaduženi za dizajn daljinskih upravljača za televizore tijekom godina kreirali su revolucionarne, naprednije uređaje pogonjene solarnom energijom. S dizajnom od 28% reciklirane lastike, ovi daljinski upravljači značajno smanjuju emisiju ugljičnih dioksida i drugih štetnih plinova prilikom proizvodnje. Međutim, ovi daljinski upravljači predstavljaju tek početak ponude proizvoda tvrtke koji su posvećeni održivosti jer Samsung u sljedećem periodu namjerava značajno proširiti portfelj proizvoda dizajniranih od recikliranih materijala, bez kompromisa po pitanju njihove kvalitete i performansi.

  Pored prednosti za okoliš, novi Samsung Neo QLED televizori donose vrhunski prikaz sadržaja u 4K i 8K rezoluciji zavisno prema modelima, a sve to zahvaljujući naprednoj Quantum Dot tehnologiji koja analizira količinu svjetlosti u scenama te prema njima optimizira prikaz boja na zaslonu. To znači da će svaki sadržaj kojeg korisnici gledaju, bez obzira je li riječ o akcijskom filmu, glazbenom spotu ili nogometnoj utakmici, biti uvijek prikazan u najvećoj mogućoj kvaliteti uzimajući u obzir i okruženje. Također, uz optimizaciju vizualnog prikaza, Neo QLED televizori dolaze i sa SpaceFit tehnologijom koja isto tako analizira okruženje te prema tome automatski podešava zvuk televizora.

  Iskoristite posebnu promociju za Samsung Neo QLED televizore koja traje sve do 11. srpnja 2021. godine, gdje uz kupovinu televizora na poklon dobivate i soundbar nakon registracije kupovine na [email protected]. Također, korisnici mogu iskoristiti i posebnu ponudu produženog jamstva u trajanju od pet godina do 30. lipnja 2021. godine. 

  PRIDRUŽITE SE TEHIX DISCORDU

  Lario Kremerhttps://www.tehix.hr/
  Veliki ljubitelj assassin's creed franšize.
  Subscribe
  Notify of
  guest

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments