More

  Zašto je klađenje na esportove u velikom porastu?

  5,334FansLike
  6,413FollowersFollow
  46FollowersFollow
  93SubscribersSubscribe

  Klađenje na esportove je još uvijek relativno nova pojava, ali je izuzetno isplativo i mnogi fanovi različitih igara su se odlučili okušati u toj aktivnosti kako bi unovčili svoje znanje. Samo u protekloj godini je na esport događaje na mjestima kao što je 22bet kladionica uloženo oko vrtoglavih 8 milijardi dolara. Trend je to koji će definitivno nastaviti rasti budući da još nije dosegnuo maksimalnu popularnost u svijetu.

  Prednosti klađenja na esport

  Kladionicama je u principu više-manje nebitno o kojem je naslovu riječ. Ako je igrica popularna među ljudima, vrlo je vjerojatno da će njena natjecanja biti uvrštena u ponudu. Sa svakim novim naslovom kladionica dovodi određeni broj novih korisnika, a to je njihov primarni cilj. Također, svaka igrica ima svoju određenu bazu fanova i poznavatelja koji čak imaju velike šanse nadmašiti kladionicu i zaraditi odlične iznose. Uz to, klađenje na esport može biti i puno zabavnije od običnog klađenja jer su streamovi događaja na koje se moguće kladiti uglavnom besplatni i mogu se pronaći na platformama kao YouTube i Twitch gdje je svima dostupan i chat za rasprave, razmjene dojmova i nove ideje. Sve u svemu, može se reći kako je klađenje na esport jedno novo iskustvo za sebe.

  Brz i izazovan rast esport klađenja

  Kako je sve počelo? Prvi značajan val klađenja na esport desio se oko 2013. godine kada su neke kladionice u svoju ponudu ubacile igre kao Counter Strike. U toj igri postoje skinovi koji su zapravo ništa drugo no ukrasi. Primjerice, igrač može kupiti skin koji će obojati njegovo oružje u igri u drugu boju i slično. Prve oklade na Counter Strike uključivale su ulaganje skinova umjesto novca na razne ishode događaja. U početku su takve oklade bile ilegalne, no s vremenom su postale standardni dio ponude i popularizirale se u CS zajednici. Skinove su kasnije zamijenile oklade u pravi novac, a zatim je uslijedilo i ubacivanje drugih igara u ponudu. Ovaj proces i rast esport ponude je u tijeku i danas, a budući da se svake godine pojavi pokoji novi naslov u svijetu igrica, teško je reći gdje je kraj ovom rastu.

  Velika prilika za nove kladionice

  Online kladionice su provele više od 20 godina fokusirajući se na tradicionalne sportove. Kreiranje i podešavanje optimalne ponude, marketinških planova te bonusa i nagrada su bile neke od njihovih glavnih zadaća. Dugo je trajao i proces konvertiranja korisnika čiji je zadatak bio prebaciti ih iz tradicionalnih kladionica u online okruženje. U tom čitavom periodu, razna su pravila promijenjena, fanovi sportova su ostarjeli, a tržište su preplavile nove kladionice. Esport tržišta su još uvijek nedovoljno istražena i nude ogroman prostor za napredak. Nove kladionice tako svojom ponudom već od prvog dana mogu početi parirati nekim imenima koja su na tržištu duži niz godina. Nove generacije praktički odrastaju na Internetu i sve što je potrebno za privući nove korisnike je biti maštovit, jedinstven i ponuditi nešto što drugi nemaju. Tu na scenu stupa esport, nebitno o kojem se naslovu radilo, a mogućnosti su beskrajne. Stoga, možemo reći da je ovo sve samo jedan novi početak, a o njegovom napretku ćemo slušati u godinama koje dolaze.

  Antonio Grgurić
  Antonio Grgurićhttp://www.tehix.hr
  Ljubitelj RPG igara i GTA serijala. Veliki zaljubljenik u hardver!

  ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

  Komentiraj

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.