Zašto morate pogledati seriju The Blacklist

5,334FansLike
6,413FollowersFollow
46FollowersFollow
56SubscribersSubscribe

The Blacklist je serija koja naizgled ima jednostavan koncept i daje impresivnu priču s moralnošću, istinom, pravdom i pravnim pitanjima u središtu. Konstrukcija ovih priča zamršena je, ali izvedena na načine koje nije moguće predvidjeti niti očekivati. U međuvremenu, serija pokazuje dubinu, slojevitost i tempo, a sve je to među nekim opuštenim, ali još uvijek ludo izvedljivim scenama.

Glavni razlog zbog kojega je The Blacklist privukla čak 14 milijuna gledatelja u svojoj prvoj sezoni jest priča. Bilo da se radi o filmovima, TV serijama, predstavama ili ičemu blizu zabavi, bitna je priča. The Blacklist nije iznimka. U vrlo brzim uvodnim minutama serije, Raymond Reddington, kriminalac više od 20 godina u bijegu, preda se FBI-u i nudi im pomoć u pronalasku kriminalaca s popisa kojeg je sastavio tijekom svoje kriminalne karijere koju naziva „Crna lista (Blacklist)“, uključujući kriminalce za koje ni FBI ne zna da postoje, ali pod jednim uvjetom: razgovarat će samo s Elizabeth Keen, FBI novakinjom iz Quantica koji počinje istoga dana.

Serija se usredotočuje na potragu zločinaca na Reddingtonovoj crnoj listi od strane posebne FBI-ove radne skupine, zatim na živote agenata dok nastavljaju raditi s Raymondom Reddingtonom i istovremeno ostavlja publiku u potrazi za dubljim značenjem odnosa Reda i Liz dok oni zaranjaju u Redov svijet i zamagljuju linije moralnosti. Osobni životi su u korijenu promijenjeni u pokušaju otkrivanja istine, uključujući pitanja poput tko je Red zapravo njoj i pitanja koja se odnose na Liz i Red sama po sebi, poput njihovih prošlosti i tajni.

The Blacklist Tehix 2
IZVOR: IMDb (imdb.com)

Kroz sedam sezona, The Blacklist neprestano mijenja svoje priče i dinamiku između likova kako bi gledatelje zainteresirali i očarali pričom, omogućujući elementima da teku na način koji istovremeno zarobljava i privlači gledatelje. Na čelu svake dobre emisije i serije na televiziji, dobroga filma ili bilo čega od kazališnih vrsta nalazi se glumačka postava, pisci, producenti i ekipa koja je sve to omogućila. The Blacklist drži svoje ime kao jedna od najboljih serija na televiziji zbog brojnih gostujućih zvijezda koji se pojavljuju kao kriminalci na crnoj listi Raymonda Reddingtona, kao i zbog talenta glavnih uloga. Kao što sam već spomenula, serija se usredotočuje na glavne likove Raymonda Reddingtona i Elizabeth Keen. James Spader igra Raymonda Reddingtona, zločinačkoga majstora, čiji je jedan od nadimaka „The Concierge of Crime“, koji bježi od FBI-ja više od 20 godina. Glumica Megan Boone glumi Elizabeth Keen, novakinju FBi-ja sa skrivenom prošlošću i brojnim pitanjima o sebi na koja samo Red ima odgovore i kako bi dobila te odgovore, ona mora „plesati kako on svira“. Učinivši to, Liz je prisiljena suočiti se s tajnama o svojoj prošlosti i sadašnjosti za koje možda nije spremna.

The Blacklist Tehix 4
IZVOR: IMDb (imdb.com)

Spader i Boone su samo kap u moru u ovome slučaju, jer brojni drugi likovi postoje unutar ovoga svijeta, svaki sa svojim jedinstvenim čudima, skupovima vještina i talentima. Ansambl ostalih glavnih likova je dobro uigrana skupina pojedinaca koji dodaju svoj vlastiti element seriji i iznimno dobro igraju svoje likove. Tom Keen, kojega glumi Ryan Eggold, Lizin je muž koji naizgled skriva od Liz nešto što Red namjerava otkriti i izložiti joj. Meeru Malik, bivšu CIA agenticu dovedenu u FBI u sklopu Redovog imuniteta, igra Parminder Nagra. FBI direktora Harolda Coopera glumi Harry Lennix koji donosi moral, osobnu odgovornost i integritet kao iskusni agent, dok sa svojim kolegama oblikuje duboke veze.

The Blacklist Tehix 3
IZVOR: IMDb (imdb.com)

FBI agenta Donalda Resslera glumi Diego Klattenhoff. Kao Ressler, Klattenhoff prenosi ovog tradicionalog dobricu na sljedeću razinu, dodajući slojeve složenosti čovjeku tako jednostavnom na prvi pogled. Dembe Zuma, povjerenik i suradnik Reddingtona, kojeg glumi Hisham Tawfiq, donosi jedinstven i zanimljiv element seriji i omogućava nam humanizaciju i suosjećanje s Reddingtonom. Mossad i FBI agenticu Samar Navabi glumi Mozhan Marno i ona je tvrda i teška agentica s tonom iskustva. I za kraj, FBI analitičara Arama Mojtabaia glumi Amir Arison. Aram je podjednako inteligentan i štreberast, a istovremeno šaljiv i šarmantan na svoj način. Svaki lik unosi vlastitu energiju u The Blacklist i način na koji glumci izvršavaju svoje uloge pokazuje dramatični utjecaj koji imaju na seriju u cjelini. Kompletnu seriju možete pronaći na Netflix streaming usluzi.

ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.